Informativni portal za dijasporu

Bolest i siromaštvo uvukli se u podstanarski dom Mušića. Svaka pomoć je dobro došla

APEL: Porodici iz Tupkovića kod Živinica potrebna pomoć

Od srca vas molimo dijelite dalje!

 

 

Refija i Hazim bolesni i nezaposleni, kćerka Selma nepokretna, slijepa i svakodnevno pod nebrojenim epileptičnim napadima, hrani se na špricu.

Mušićima želja da imaju barem vlastiti krov nad glavom.

Tešku životnu priču porodice Mušić iz živiničkog sela Tupkovići, zaselak Samardžije, prenose njihove komšije koje su svjedoci svakodnevne borbe i nastojanja da se preživi, kako kažu Mušići, još jedan dan. Refija i Hazim Mušić imaju teško bolesnu kćerku Selmu, za koju im svakodnevno trebaju higijenske potrepštine.

Selma ima 19 godina, teško je bolesna, nepokretna, slijepa i svakodnevno pod nebrojenim epileptičnim napadima, hrani se na špricu. Selmini roditelji psihički su bolesnici, nisu zaposleni, a skoro sav novac koji dobiju kao dodatak za bolesno dijete ide za račune i kiriju.

Uz teško siromaštvo koje pritišće ovu porodicu, nemaju drugi izlaz nego tražiti pomoć dobrih ljudi da im olakšaju životnu situaciju. Mušići su bez vlastitog krova nad glavom, a podstanarska kuća u kojoj žive je na prodaju i košta 20.000 maraka.

Bili bi presretni da je kupe i tako riješe barem to životno pitanje i umanje izdatak plaćanja kirije. Njihove potrebe prije svega se odnose na osnovne, kao što su hrana, pelene i druge higijenske potrepštine za Selmu. Svaka pomoć dobro bi im došla. Oni koji mogu pomoći, s Hazimom mogu kontaktirati na broj telefona 062/478-412.

Izvor: Dnevni avaz

Advertisements
Loading..
Advertisements

Comments are closed.