Ovčije mlijeko,
Ovčije mlijeko,

BLAGODATI OVČIJEG MLIJEKA: Fenomenalan je lijek za vensku trombozu i proširene vene…

U pitanju su samo dva sastojka koja su lako dostupna…

Problemi sa proširenim venama i venske tromboze su češći kod žena nego muškaraca, a mnogi pate od ovih tegoba. Obično, skupljanje krvi u venama nastaje kada proširene i natečene vene sprječavaju protok krvi prema srcu.

Ovčije mlijeko,
Ovčije mlijeko,

Proširene vene su uzrokovane oštećenjem stijenki vena i venskih zalizaka i uglavnom se pojavljuju u području gležnjevima i potkoljenica. Ova oštećenja nastaju kao rezultat dugog stojanja ili sjedenja, neke vrste ozljeda, oboljenja krvi, nedostataka fizičke aktivnosti, trudnoće ili višaka kilograma.

Ovčije mlijeko,
Ovčije mlijeko,

Proširene vene također mogu dovesti do blokade u dubljim venama, poznate kao duboka venska tromboza. Srećom, to nije previše ozbiljno i može se tretirati sa domaćim lijekovima, kao i mijenjanjem nekih navika poput dugog sjedenja i stojanja. Vrlo korisno djelovanje ovog recepta učinilo ga popularnim i koristim kroz mnoge generacije.

Za proširene vene i trombozu:

RECEPT:

Sastojci:

– 1 baby sapun

– 1 čaša ovčijeg mlijeka

Ovčije mlijeko,
Ovčije mlijeko,

Priprema:

Prvo, samljeti ili sitno nastrugati čitav beby sapun i pomiješati ga u mlijeko. Rezultati neće izostati samo budite uporni i redovno nanosite smjesu na oboljela mjesta tri puta dnevno. Smjesu treba držati u frižideru.

Primjena:

Dakle, pripremljenu mješavinu nanositi, dobro utrljati, na oboljelo područje tri puta dnevno. Već nakon 7 do 10 dana primijetit ćete promjene na oboljelim mjestima jer će oboljele vene polako da se vraćaju u normalu. Druga alternativa je da se napravi oblog sa većom količinom smjese i stavite ga na nogu. Ovaj postupak treba uraditi na isti način, nanesite ga na problematična područja 3 puta dnevno.

Izvor: LijekizPrirode