Bijeli luk, Dumbir, Jabukovo sirce, Limun, Med,
Bijeli luk, Dumbir, Jabukovo sirce, Limun, Med,

BIJELI LUK I SIRĆE: Za 7 dana može da stabilizuje krvni pritisak i smanji holesterol…

Nevjerovatna terapija…

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni, a ukus i nije toliko loš. Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam dana i rezultati će vas zaprepastiti. Nedavna studija objavljena u časopisu “Cancer Causes and Control” ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopšte nema slučajeva nekih težih bolesti i da su oni najzdraviji ljudi u Americi. Osim što jedu zdravo i prirodno, Amiši ne puše, ne piju, puno fizički rade ali i sami uzgajaju svoju hranu primjenjujući organske metode uzgoja čime dobivaju zdravo voće i povrće, mliječne proizvode i meso. Prenosimo vam recept koji koriste Amiši i koji može izliječiti razne bolesti ali i pojačati imuni sistem. Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak ali i visok holesterol. Najbolja stvar kod ovog lijeka jeste to što je vrlo jednostavan i lagan za pravljenje, a namirnice koje vam trebaju za njega su lako dostupne, piše naturalandheathyworld.com.

Jabukovo sirce,
Jabukovo sirce,

RECEPT:

Sastojci:

– komad narendanog đumbira od 3cm do 5cm dužine

– jedno čehno bijelog luka

– kašika jabukovog sirćeta

– kašika meda

– kašika soka od limuna

Dumbir,
Dumbir,

Priprema:

Očistite đumbir i čehno bijelog luka te ih dobro i što sitnije isijeckajte u što manje komadiće. Zatim, isjeckani đumbir i bijeli luk zajedno sa jednom kašikom jabukovog sirćete i jednom kašikom limunovog soka dobro izmiješajte u nekoj manjoj posudi. Nakon miješanja, smjesi dodajte jednu kašiku meda i sve ponovo malo duže miješajte da se med sjedini sa dobijenom masom. Vaš lijek je gotov, držite ga u frižideru tokom konzumiranja.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

Primjena:

Preporučuje se konzumiranje kašike ove smjese prije doručka ujutro i kašika prije večere. Ne preporučuje se konzumacija više od tri puta na dan. Kada dobijenu smjesu potrošite napravite novu jer terapija uzimanja ove smjese traje sedam dana. Sastojke iz recepta možete količinski pojačati u istom omjeru kao u receptu, pa napraviti smjesu u većoj količini, za recimo svih 7 dana. Naravno, to zavisi od vas kako ćete sebi smjesu praviti. Nakon sedam dana možete istu prekinuti, a nakon 3-4 dana ponovo je koristiti te tako i za naredni period koristiti ovu terapiju od potreba vašeg organizma. Terapija daje nevjerovatno dobre rezultate. Svakako da ćete biti zaprepašteni rezultatima ove jako dobre terapije. Krvni pritisak i holesterol će se smanjiti i bićete svježi i puni energije.

Izvor: dnevno