Žena

ILI MRZI ILI OPSESIVNO VOLI: Znate li koji je znak Zodijaka “Biti ili ne biti”…

Znate li koji je znak Zodijaka “Biti ili ne biti”…

“Biti, ili ne biti”, čuveni je citat iz Šekspirovog Hamleta. A Hamlet je morao biti Škorpija u horoskopu. Jer svaka Škorpija proživljava svoju verziju Hamleta na dnevnom nivou, trenutke drame, s elementima tragedije, gdje svaka odluka ima samo dva dijametralno suprotna ishoda. Dakle – biti, ili ne biti…

U natalnoj astrologiji, Sunce je “prvo svjetlo”, centar svijesti, srce horoskopa, srce čovjeka, naš temperament, naše dostojanstvo, naš ego i naša volja. Sunce predstavlja i oca, muža, direktora, predsjednika i generalno svaku vrstu autoriteta i hijerarhije. Sunce je glavni junak u filmu koji se zove “život”. A kakvog je žanra taj film, kada se nekome Sunce nađe u znaku Škorpije? Pa naravno, drama!

Škorpija je vodeni, fiksni znak, koji upravlja sredinom jeseni. Simboličan prikaz perioda Škorpije bi bio: oluja u kasno jesenje popodne. Škorpija je intenzivan, odlučan, snažan, hrabar i odvažan, istrajan, tajanstven, prodoran, istraživač je, snalažljiv, a po nečijem mišljenju čak i zadrt.

Znakom Škorpijom vladaju Mars i Pluton, kao i znakom Ovna. Iako dijele vladare, Ovan i Škorpija se razlikuju u mnogim stvarima. Ovan je vatreni, aktivni, muški znak, inicijator, početak života, dok je Škorpija vodeni, ženski, pasivni znak, vladar smrti i propadanja. Ovan kao prvi znak daruje život, Škorpija kao osmi znak ga oduzima. Ovan napada, a Škorpija uvijek brani.

Na emotivnom planu, uvriježeno je mišljenje da su Škorpije bezosjećajni i hladni kao led. Istina je da je većina Škorpija hladnokrvna poput snajperiste, ali to ne znači da su im emocije nerazvijene.

Njihove emocije su jako duboke, te ih oni jako dobro kriju. Škorpije su poput nuklearnog reaktora, nose veliku količinu energije i stabilni su pod pritiskom, ali do određene granice. Ako pređete prag tolerancije jedne Škorpije, bježite što dalje, jer ste pokrenuli nuklearnu eksploziju. Škorpioni su izuzetno senzualni i erotični, dok trepnete, Škorpija će vas zavesti i upropastiti, istovremeno!

Izvor: net

Povezani članci

Back to top button