Žena

DJEVICA, ŠKORPIJA I STRIJELAC: Od 22. maja ljubavne zavrzlame će ih potpuno izbaciti iz cipela…

Od 22. maja ljubavne zavrzlame će ih potpuno izbaciti iz cipela…

Mesec u kvadratu sa retrogradnim Merkurom dolazi do nas dan nakon što pređemo u sezonu Blizanaca, a za neke to znači preterano razmišljanje o ljubavi i ideji da budu u vezi. Naši umovi nam govore da bi trebalo da radimo stvari na određeni način da bismo ih klasifikovali kao ‘normalne’, ali ideja da nekoga volimo, za neke, deluje previše zastrašujuće; ne žele svi da budu zaljubljeni ili u vezi. Strah od povređivanja je definitivno u vazduhu i može sprečiti mnoge ljude da čak i pokušaju.

Možda smo na ivici da se duboko zaljubimo u nekoga, da bismo odustali u poslednjem trenutku zbog zbunjenosti i strepnje. Kao da Mesec u kvadratu sa Merkurom stavlja ljubav u naše umove, samo da bi nas zbunio mislima o njoj. Kada razmislite, lako je i opasno razmišljati o tome koliko ljubav može biti zbunjujuća. Ako se predugo zadržavamo na tome, pojavljuju se sve naše neuroze. Bilo da se pitamo da li nas naš partner voli ili ne, ili da li je posvećen tome da stvari budu prijatne kao što smo mi, to je dovoljno da nas pošalje u zečju rupu konfuzije i preteranog razmišljanja.

Devica

Vama vlada Merkur, tako da ste uvek malo osetljiviji na Merkurove tranzite, a kada imate posla sa Mesecom u kvadratu sa Merkurom, skloni ste da se osećate pomalo zbunjeno. Ne znate kako da se osećate u vezi sa svojom vezom, i iako znate da ste pristali na dugoročnu romansu, počeli ste da se pitate da li je cela ova ‘romantika’ sve ono što bi trebalo da bude. Iako ste dovoljno zreli da shvatite da su bajkovite romanse samo stvari koje se nalaze u knjigama i filmovima, zabrinuti ste da vaša sopstvena romansa nije uspela da dobije prelaznu ocenu i da vas cela stvar samo zbunjuje. Zašto ste se prijavili za ovo? Zašto ste još uvek u vezi? Ovo su pitanja koja sebi postavljate, ali se ne usuđujete da odgovorite. Hoćete li ostati u vašoj vezi? Da, hoćete, ali uvek ćete imati ove zbunjujuće misli. Mesec u kvadratu sa Merkurom ih samo stavlja u prvi plan vašeg uma.

Škorpija

Mesečev kvadrat sa Merkurpm je vaša kuća tajni i to vam donosi osećaj da niste srećni kada se zabavljate, a to bi bio osećaj zbunjenosti, ali i zaljubljenosti. Kao neko ko voli da vidi ceo plan pred sobom, niste od onih koji će igrati na velika iznenađenja. Želite da znate šta će se dogoditi u svakom trenutku. Ostati na vrhu svega je ono za šta verujete da je vašem ljubavnom životu dalo nove zamahe — jer imate kontrolu, vidite potencijal, mogućnost. Ako odlučite da tako bude, možete sve da usmerite u svojoj romansi tako da vam ide glatko i da ne bude nezgoda. A onda Mesec u kvadratu sa Merkurom poremeti vaše razmišljanje unoseći ideju konfuzije. NE znati šta je sledeći potez, slično je mučenju za Škorpiju, a ovaj tranzit ima tendenciju da vas odvede sa zadate staze, stavljajući vas negde gde niste upoznati sa situacijom. Nedostatak kontrole vas brine, a to je vaš glavni osećaj danas i narednih dana: briga.

Strelac

Merkurovi tranziti imaju tendenciju da rade na vašem osećaju žudnje, jer Merkur vlada vašom kućom obaveza, kao i vašom reputacijom i javnim statusom. A sa Mesečevim kvadratom Merkura, bićete željni da pronađete ljubav, ali ćete biti oprezni šta bi vam ljubav mogla doneti. Oklevate da uđete u vezu, jednostavno zato što ne volite da vam se srce lomi na dva dela, a do sada je to bilo celo vaše iskustvo. Ljubav vas oduvek zbunjuje, a od današnjeg dana još više. Znate da bi to bilo dobro iskustvo za vas i da postoji mnogo više razloga za ljubav od samog čekanja da vam slome srce, ali vam je teško da se nosite sa ovim veoma stvarnim osećanjima. Niste spremni, i znate to. Razmišljati drugačije bi bilo samo zbunjujuće i, dobro, pogrešno. Možda ćete jednog dana ponovo voleti, ali to se neće dogoditi kada ste u ovakvom stanju uma. Živite van svog sistema, Strelci. U svakom slučaju, jasnoća je mnogo bolji način da se pristupi ljubavi. Bićete vi u redu.

Izvor: net

Povezani članci

Back to top button