Žena

BIKOVI NAJMANJE LAŽU: A znate li ko su najveći lažljivci u Zodijaku…

A znate li ko su najveći lažljivci u Zodijaku…

Ponekad je teško prepoznati laže li neko. Možda ste očarani njihovim šarmom, njihovom ljubaznošću ili ste jednostavno potpuno nesvjesni te mogućnosti. U biti ljudi ne žele vjerovati da ih neko koga su upravo upoznali, a kamoli voljena osoba, laže. Ovi znakovi su “maheri” u laganju, pa obratite pažnju na karakteristike njihovog laganja kako biste se zaštitili od njihove mreže obmana.

BIK

Evo dobrih vijesti: Od svih znakova na ovom popisu Bikovi najrjeđe lažu. Loše vijesti? Takođe je najvjerovatnije da kada to rade će ostati pri svojoj priči do samog kraja. “Bikom vlada druga kuća vrijednosti, što znači da im je moral nevjerovatno važan. Međutim, ako Bik vjeruje da će mu laganje pomoći da postigne cilj, nema problema s tim da s vremena na vrijeme laže – kaže slavna astrološkinja Loren Eš. Ipak, pazite: Ako se ulove u laži Bikovi će to opovrgavati do koske. Dakle, ako ste spremni suočiti se s njima, pobrinite se da imate dokaze.

Škorpija

Kao i s Bikom, ako se odlučite suočiti sa Škorpijom, bolje da ste spremni i puni neosporivih dokaza. Veliki uticaj koji imaju na ljude im omogućava da kažu tačno ono što drugi žele čuti. Budući da često imaju “divnu spoljašnjost”, Škorpije mogu biti šarmeri koji “znaju iskoristiti riječi i lukavštine kako bi se približili željenom cilju”.

Rak

Poznati kao emocionalni i njegujući znak, Rakovi mogu iskoristiti te karakteristike u svoju korist. “Niko ne zna tako bolje isplesti srceparajuću priču kao Rak. Njihova majčinska intuicija može postati oružje u ratu riječima – objašnjava Loren.
Kad su satjerani u ugao istinom, Rakovi će često izbjegavati da priznaju krivicu ili će se čak odlučiti i na verbalni napad kako bi preusmjerili tok razgovora.

Lav

Nije tajna da Lavovi vole pričati. Njihova dramatičnost im daje prednost pred drugim znakovima u sposobnosti pripovijedanja. Ponosni Lav, kojim vlada kreativna peta kuća i koji je pod uticajem fiksne vatrene energije bi “radije laž ispričao sto puta kako bi zaštitio svoj ego nego priznao da je uhvaćen u laži”. Zato pripremite detektore laži. “Kad jednom odluče lagati, uložiće svu svoju energiju u oživotvorenje svoje verzije istine – kaže Loren.

Djevica

Neka vas Djevica ne zavara. Da, zemljani znak često leti ispod radara, ali prema Ešovoj, Djevica je lukava i verovatno najbolja u laganju od svih znakova. Ono što Devicu čini drugačijom je njihovo oštro oko za detalje i njihova sposobnost brzog razmišljanja na nogama. Djevice su jednako dobre u izmišljanju, ali i otkrivanju laži kod drugih ljudi.

Blizanci

I, najveći lažljivac od svih su: Blizanci, za koje se stalno govori da su dvolični. A budući da njima vlada komunikativni i intelektualni Merkur, Blizanci su “blagoslovljeni darom brbljanja”, što znači da su uglađeni govornici. Oni znaju prilagoditi svoje riječi tako da odgovaraju svakoj situaciji, ili ako situacija to zahtijeva, glumiti “đavoljeg advokata”. Uz to, Blizanci nisu nužno skloni laganju, ali kada to učine, činjenice i fikcija će se spojiti.

Izvor: net

Povezani članci

Back to top button