VIP

OZBILJNE KOMPLIKACIJE I POSLEDICE: Pogledajte šta trudna Miljana svakodnevno radi – Ugrožava zdravlje bebe…

Ugrožava zdravlje bebe…

Miljana Kulić još jednom je šokirala javnost koja prati rijaliti “Zadruga” i to drugom neplaniranom trudnoćom. Pre nekoliko dana uradila je test i zvanično je saopšteno da očekuje bebe.

Mišljenja povodom ovoga su podeljena i dok je jedni podržavaju drugi smatraju da je ovo velika greška. Ono što je popularna Miksi prvo uradila nakon što je saznala da je trudna šokralo je mnoge.

Poznato je da je Miljana strastveni pušač. Nakon što su ona i njen dečko Nenad Macanović Beba, saopštili vest zadrugarima, Miljana je odmah zapalila cigaretu, znajući da ovo nikako nije dobro za bebu.

Podsećamo i da Miljana već ima jedno dete, sina Željka, koji je takođe začet u rijalitiju.

Miljnanin neuredan način života, veoma nezdrava ishrana i cigarete nikako nisu dobri za zdravlje deteta, a evo kako se pušenje odražava na stanje žene i deteta u trudnoći.

Ove informacije su bitne ukoliko ste pušač a trudni ste, ili planirate trudnoću, ili ste pak izloženi duvanskom dimu kod kuće. Iako je mnogim ženama problem da ostave pušenje, to je veoma bitno za dobro zdravlje, rast i razvoj bebe, ali i za poboljšenje zdravlja trudnice.

Zašto je pušenje u trudnoći štetno za vas i vašu bebu?

Koliko je pušenje štetno po vas, toliko je štetno i po vašu bebu. Ona može već u stomaku biti oštećena duvanskim dimom, jer on smanjuje dotok kiseonika i nutritijenata koji prolaze kroz placentu, kako piše “Tiršova”.

Pušenje u trudnoći može da poveća rizik od:

– pobačaja,

– vanmaterične trudnoće,

– mrtvorođene bebe (1/3 mrtvorođenih beba se smatra da je uzrokovana pušenjem u trudnoći),

– deformiteta lica, kao što je rascep usne ili nepca,

– krvarenja poslednjeg meseca trudnoće (poznatije kao abrupcija placente) što može da bude veoma opasno po Vaš i po bebin život,

– preterminskog rođenja (porođaj pre trideset sedme nedelje trudnoće).

Bebe i deca čije su majke pušile tokom trudnoće takođe imaju veći rizik od:

– SIDS – sindroma iznenadne smrti, što se obično dešava kod novorođenih beba, ali može da se desi i kod dece starije od godinu dana; rizik je veći ako Vi ili Vaš

– partner nastavite sa pušenjem i po rođenju bebe,

– astme, respiratornih infekcija, infekcija uha, pneumonie,

– problema u ponašanju deteta, kao što je hiperaktivnost,

– problema u školovanju.

Izvor: net

Povezani članci

Back to top button